Warning: session_start() [function.session-start]: open(/home/content/57/9623457/tmp/sess_krol58cn4ob0tdj4oqf1a8f494, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/content/57/9623457/html/wp-content/plugins/download-manager/download-manager.php on line 15

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/content/57/9623457/html/wp-content/plugins/download-manager/download-manager.php:15) in /home/content/57/9623457/html/wp-content/plugins/download-manager/download-manager.php on line 15

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/content/57/9623457/html/wp-content/plugins/download-manager/download-manager.php:15) in /home/content/57/9623457/html/wp-content/plugins/download-manager/download-manager.php on line 15
HLC » Blog Archive » U mbajt seanca e parë fillestare kundër të pandehurit Skender Bislimi për krime lufte në Fushë Kosovë/Kosovo Polje

U mbajt seanca e parë fillestare kundër të pandehurit Skender Bislimi për krime lufte në Fushë Kosovë/Kosovo Polje

Në Gjykatën Themelore në Prishtinë me datë 28 prill 2017 u mbajt seanca e parë fillestare kundër Skender Bislimit, i akuzuar për krime lufte kundër popullatës civile të kryera në Kosovë. Aktakuza është ngritur nga prokurori i EULEX-it Charles Hardaway, me datë 04 janar 2017 kurse gjykimi udhëhiqet nga  gjyqtari vendor Arben Hoti.

I pandehuri Skender Bislimi është arrestuar me datë 30 korrik 2016 në Bosnjë dhe Hercegovinë bazuar në flet-arrestin ndërkombëtar. Në Kosovë është ekstraduar me 09 dhjetor 2016. Akuzohet se me datën 26 mars 1999 në Fushë Kosovë/Kosovë Polje, në stacionin e autobusëve, në bashkëkryerje me të paktën dhjetë persona të tjerë të njohur dhe të panjohur si pjesëtar të forcave Serbe të armatosura, ka dhunuar integritetin trupor dhe shëndetin e më shumë se 40 civilëve meshkujt shqiptarë të Kosovës, ka aplikuar masat e frikësimit dhe terrorit, dhe ka kryer arrestime ilegale dhe marrje të pengjeve duke përfshirë edhe Haki Bajramin. Mbetjet mortore të Haki Bajramit janë gjetur në një varr masiv në lagjen Dragodan në Prishtinë ku i njejti është identifikuar me 17 gusht 2000.

Lidhur me ngjarjen e njejtë, me 24 mars 2015, me aktgjykim të plotëfuqishëm është dënuar rezervist i policisë serbe Ivan Radivojeviq i cili gjatë mbajtjes së dënimit ka vdekur me vdekje natyrale në burg.

Për më shumë informata,
FDH Kosovë, Amer Alija

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vegëza
Read previous post:
ZGJIDHJA E FATIT TË PERSONAVE TË ZHDUKUR NËPËRMJET PROCESIT TË KOMRA-SË

Në ditën kombëtare të përkujtimit të personave të zhdukur gjatë së cilës shënohet përvjetori i ditës më tragjike të luftës...

Close